23948sdkhjf

Lufthavnsbutik donerer overskud fra plastikposer til OceanCare

Når Tax Free Heinemann-butikkerne i Københavns Lufthavn begynder at tage penge for plastikposer, ryger overskuddet til havmiljøorganisationen OceanCare.

Fra den 2. september koster plastikposer hos Tax Free Heinemann-butikkerne i Københavns Lufthavn henholdsvis to eller tre kroner.

Hele overskuddet fra plastikposerne bliver doneret til den internationale havmiljøorganisation OceanCare, som investerer bidraget i bl.a. redning af havdyr og miljøoplysning, fortæller kæden i en pressemeddelelse.

- Vores mål er at reducere forbruget af plastikposer massivt. I vores butikker har vi mulighed for at gøre kunder fra hele verden mere opmærksomme på problemet med plastikforurening og at øge deres bevidsthed om problemet. Med denne viden afstår vores kunder hellere end gerne fra at bruge en engangspose eller er villige til at vælge en genanvendelig pose, siger Esben Keller, der er administrerende direktør for Heinemann Retail Denmark.

Vi ved imidlertid, at kunderne i vores Tax Free-butikker godt kan lide at foretage impulskøb og har brug for andre muligheder for at bære rundt på disse. Via vores samarbejde med OceanCare vil det ikke desto mindre være muligt for vores kunder at give et bidrag til den globale naturbeskyttelse, tilføjer han.

Københavns Lufthavn hilser det nye initiativ velkommen
- Her i Københavns Lufthavn er vi meget glade for, at vores mangeårige partner Gebr. Heinemann tager initiativ til noget, der er så håndgribeligt. Vi håber at se mere af den slags i fremtiden fra alle vores samarbejdspartnere, og vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe dem, så de lykkes med deres idéer til at gøre en forskel for miljøet, siger chief commercial officer i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard.

De fælles mål med samarbejdet mellem OceanCare og Gebr. Heinemann, som har eksisteret i Tyskland og Østrig siden 2017, er at fremme samvittighedsfuld brug af ressourcer og at reducere forbruget af plastikposer i lufthavnsbutikker.

Projektet er allerede en succes med hensyn til beskyttelse af havmiljøet:

Efter den vellykkede pilotfase i de 14 Heinemann-lufthavnsbutikker i Tyskland og Østrig udvides samarbejdet løbende til andre steder. I januar 2018 blev det igangsat i Bratislava og Ljubljana efterfulgt af Budapest og København i 2019.

Passagererne har været meget imødekommende over for ændringen i Heinemann Duty Free-butikkerne og har ingen problemer med at undlade at bruge engangsposer, fortæller kæden.

Alene i samarbejdets første år faldt antallet af udleverede plastikposer på de deltagende lokationer med i alt ca. 70 pct. Fra begyndelsen af samarbejdet med OceanCare i 2017 til slutningen af første kvartal 2019 er der blevet indsamlet i alt ca. 300.000 euro til havmiljøorganisationen.

- Beslutningen hos Tax Free Heinemann-butikkerne i Københavns Lufthavn er endnu en milepæl i de fælles bestræbelser på at reducere forbruget af engangsplastik. Vi vil gerne rose Gebr. Heinemann for deres klare og målbare bidrag til at nå verdensmål (SDG) 14.1 om at forhindre og væsentligt reducere enhver form for havforurening inden 2025. Et mål der kun kan nås, hvis alle interessenter yder en fælles indsats, siger Sigrid Lüber, grundlægger og president for OceanCare.

- Vi håber, at denne beslutning tilskynder andre virksomheder inden for den private sektor til at følge dette eksempel, siger hun. 

OceanCare har i mange år støttet blandt andet British Divers for Marine Life Rescue, som er et verdensførende strandingsnetværk for sæler, delfiner og hvaler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078